Dutch intelligent lock-down series

Maart 2020 ontstond het idee voor mijn “intelligente lock-down” serie.
Hoe bracht Nederland het er van af in deze periode? Thuiswerken, kinderen niet naar school, examenkandidaten, muzikanten, zorgwerkers, horeca, kappers, etc. etc. voor iedereen zag de wereld er plotseling heel anders uit.

Als fotograaf kun je altijd verhalen blijven vertellen, de keuze om een reportage te maken van allerlei mensen in en om hun huis was snel gemaakt, de afspraak was dat ik op gepaste afstand zou blijven.

Veel mensen bleken bereid een kijkje te gunnen in hun situatie en daarvoor ben ik hen dank verschuldigd.
De grote corona golf hebben we ogenschijnlijk achter de rug, het zal echter nog lang duren voor dat de maatschappij weer normaal zal functioneren, maar ik hoop ook dat we er ook iets van geleerd hebben, de mens zal zich meer aan de natuur aan moeten passen en niet andersom, ik hoop dat de coronacrisis ons daarvan blijvend bewust maakt.